Nyomtatni zölden is lehet – az ökocímkés Green Toner Kft. története

2021. április 19., hétfő – 09:29

Toner és toner között hatalmas különbségek lehetnek – az egyik például ökocímkés, a másik pedig nem az. A Green Toner Hungary Kft. Környezetbarát Termék díja kapcsán Barta Évával beszélgettünk.

Hogyan találtak rá az owa ARMOR tonerre?

Először az egyik külföldi partnerünktől beszerzett nyomtatókban találkoztunk ezzel a tonermárkával, ami számunkra teljesen ismeretlen volt előzőleg. Feltűnt, hogy nyomtatómárkától, illetve toner töltöttségi szinttől függetlenül ugyanazt a kimagasló minőséget produkálták. A továbbiakban teszteltük a tonereket különböző másológépekben, valamint nyomtatókban és kivétel nélkül jók voltak a tapasztalataink. Megkerestük a toner francia gyártóját és sikerült velük megegyeznünk a forgalmazásról. A felhasználók és a környezet egyaránt jobban jár ezekkel a tonerekkel, mivel az owa ARMOR tonerei száz százalékban felhasználják a bennük lévő festékanyagot, az elhasznált üres kellékeket pedig a gyártó 100%-ban újrahasznosítja.

Mivel lehet a legkönnyebben meggyőzni az ügyfeleket?

Egyrészt a termékek kimagasló minőségével: az owa AR- MOR kellékeknél a fekete az fekete, a sárga az sárga és így tovább. Ez evidensnek tűnhet, de nem az, hiszen még az eredeti gyártói kellékeknél is előfordul, hogy a fekete tonerek idővel elvesztik denzitásukat és felhasználásuktól függetlenül 2-4 év után a nyomtatás minősége halvány lesz, illetve a tonerek csíkozni, pöttyözni kezdenek. A kevésbé jó minőségű, távol-keleti kellékeknél pedig nagyon gyakran előfordul, hogy 50-60% toner felhasználás után már olyan mértékű a minőségromlás, hogy kénytelen az ügyfél cserélni az adott kellékanyagot.

Másrészt az owa ARMOR gyártója a tonerekre élettartam-garanciát vállal, azaz a cég 100% pénz-visszafizetési, vagy cseregaranciát biztosít a tonerek töltöttségi szintjétől függetlenül.

Harmadrészt a hozzáadott értékekkel. Az általunk eladott termékeket évente egyszer ingyenesen visszagyűjtjük partnereinktől, mennyiségtől függetlenül. A gyártó minden visszaküldött kellékanyagot újrahasznosít, ezzel eleget téve a körforgásnak. Semmi nem kerül elégetésre, vagy a szemétlerakókba.

A cikk folytatását keresse az Ökocímke Hírmagazin 2020. őszi-téli lapszámában!