Megjelentek a 2021. évi ökocímke pályázati tájékoztatók

2021. április 9., péntek – 13:43

A környezetvédelemért felelős miniszter, Dr. Nagy István új pályázati tájékoztatókat hagyott jóvá a nemzeti „Környezetbarát Termék” és az EU ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozóan.

A tájékoztatók a környezetbarát, környezetkímélő megkülönböztető jelzés használatának feltételrendszeréről szóló, többször módosított 29/1997. (VIII. 29.) KTM rendelet, valamint az uniós ökocímkéről szóló 66/2010/EK rendelet alapján kerültek kidolgozásra, annak érdekében, hogy a rendeletben nem szabályozott kérdésekben, így az általános pályázati feltételek, a minősítési feltételek meghatározása, a termékek minősítésének, tanúsításának eljárási szabályai és a minősítő eljárás költségei vonatkozásában a kötelező működési feltételek meghatározásra kerüljenek.

A 2020. évi pályázati tájékoztatókhoz képest fontos változás, hogy a postai úton történő pályázás mellett immár az online pályázásra is van lehetőség.

Tájékoztatjuk jelenlegi és jövőbeli ökocímke használóinkat, hogy a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2021. március 25-ét követően az új pályázati tájékoztatókban foglalt eljárásokat és díjtételeket alkalmazza.

A pályázati tájékoztatók elérhetőek az alábbi linkeken:

EU Ecolabel Pályázati Tájékoztató

Környezetbarát Termék Védjegy Pályázati Tájékoztató